Home Omroepnieuws

twentefm mini logo

Streeknieuws

24-02-2017
Lijsttrekkersdebatten op Twente TV 

OLDENZAAL - Twente TV zendt vanaf maandag dagelijks een samenvatting uit van de lijsttrekkersdebatten op de campus van de Universiteit Twente. 
Het samenwerkingsverband 1Twente is, net als vier jaar geleden, audiovisueel mediapartner van deze debatserie. De bijeenkomsten zijn georganiseerd door de Twentsche Courant Tubantia en de Universiteit Twente. Elke werkdag gaat een lijsttrekker in debat met lezers van de krant en met studenten van de universiteit.

De opzet van het programma is vergelijkbaar met de opzet van het tv-programma College Tour. In de zaal zitten 175 mensen in het publiek, er komen Twentse thema’s aan bod en elke lijsttrekker geeft een prognose voor de zetelverdeling in de Tweede Kamer. 

De afleveringen worden onder meer gepresenteerd door oud-politiek verslaggever Ferry Mingelen en hoofdredacteur Martha Riemsma van de Twentsche Courant Tubantia. Bijna alle lijsttrekkers van de huidige partijen in de Tweede Kamer hebben toegezegd in debat te gaan in het Amphitheater op de UT-campus. Alleen de komst van Geert Wilders van de PVV is nog onzeker.
De samenvattingen van deze debatten zijn van maandag 27 februari tot en met maandag 13 maart te zien op Twente TV. Elke werkdag om 18.10 uur. Het programma wordt vervolgens de gehele avond en nacht elk uur herhaald. Ook zijn de samenvattingen te bekijken via www.twentetv.nl

   Home    Omroepnieuws

© 2019 RTV Noordoost Twente