Home Omroepnieuws

twentefm mini logo

Streeknieuws

13-12-2017
Twente FM in actie voor goed doel 

December is de maand van gezelligheid, maar ook de maand waarbij we graag iets doen voor een ander. Er worden ook in Oldenzaal weer acties gehouden om Oldenzalers en lokale goede doelen te steunen. Zo zal ook Twente FM een eigen actie houden komend weekend. Wij zenden live uit vanaf Oldenzaal in Kerstsfeer!

De omroep maakte afgelopen weekend al een geslaagde live-uitzending vanaf de ijsbaan in het centrum, maar de programmamakers wilden ook graag uitzenden bij gelegenheid van Oldenzaal in Kerstsfeer komende zaterdag en zondag. Na contact met de stadsmanager van Oldenzaal werd een leuke actie opgezet.

Leuk idee
De bal kwam aan het rollen toen de 10-jarige Mies Huttenhuis met de suggestie kwam om iets te doen voor goede doelen, wat zij indiende bij de Oldenzaalse Stadsnoabers. Een leuk contact tussen de omroep en stadsmanager Krystle Hemken leverde het idee op om komend weekend live uit te gaan zenden vanuit de Oldenzaalse binnenstad.

Goed doel
Zaterdag en zondag zullen we uitzenden vanuit een tijdelijke studio in een winkelpand aan de Deurningerstraat 2. Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Zij draaien dan verzoekplaten tegen een een vrijwillige vergoeding. Er is niet één doel, maar meerdere. De aanvrager van het plaatje kan dan zelf bepalen waar het geld naartoe gaat. Ook komen mensen langs bij de studio die spontaan 'iets' doen om geld in te zamelen, zoals wat zingen, spelen of een gedicht voordragen.

Vaker acties
Twente FM is niet onbekend met het organiseren van dit soort leuke acties ten behoeve van goede doelen. Zo organiseerde de omroep eerder al lokale varianten van het 'glazen huis', onder meer tijdens de Boeskool in Oldenzaal maar ook in Denekamp.

   Home    Omroepnieuws

© 2019 RTV Noordoost Twente